Bakpotatis med kesoröra och bacon - en av radiokocken Ann Hanssons läckerheter idag. Foto: Mattias Lindén.
RADIOKOCKEN 7/2 2014

Bakpotatis med tre läckra röror

Radiokock Ann Hansson tipsar om bakpotatis med tre läckra röror: keso och bacon, skagenröra och tonfiskröra.

Potatis

Värms 50-60 minuter i 225 grader i ugn, eller 5-10 minuter i micro + 10 minuter i 225-gradig ugn.


Kesofyllning (för 4 potatisar)

  • 250 gr. keso
  • 140 gr. bacon
  • 1/4 purjolök
  • 1 dl majskorn
  • svartpeppar
  1. Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på ett papper. Klipp det i bitar när det kallnat.
  2. Strimla purjolöken.
  3. Blanda allt och smaka av med svartpeppar.

Skagenröra (för 4 potatisar)

  • 150 gr. skalade räkor
  • 25 gr. röd ishavsrom
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraishe
  • dill
  • 2 msk hackad rödlök
  • svartpeppar
  • citron
  1. Dela räkorna i mindre bitar.
  2. Blanda allt och smaka av med svartpeppar.

Tonfiskröra (för 4 potatisar)

  • 3 kokta ägg, ej hårdkokta
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk hackad färsk gurka
  • citronpeppar
  • 1 brk tonfisk i vatten

Mosa äggen och blanda allt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista