1 av 2
Här är catwalken, som kan vara ett steg in i modellbranschen. Foto: Anna Johansson, P4 Sjuhärad, Sveriges Radio.
2 av 2
Nanette Espinasse är verksamhetschef på Marketplace i Borås. Foto: Anna Johansson, P4 Sjuhärad Sveriges Radio.

Modell för en dag för "vanliga människor"

1:30 min

Att vara modell för en dag och gå på catwalken, kan vara ett steg in i modellbranschen. Marketplace i Borås letar modeller som vill agera modell eller jobba backstage. Möjligheten att bli upptäckt finns!

Nanette Espinasse är verksamhetschef på Marketplace i Borås, och hon tycker att det är roligt att få visa upp "vardags människan" på catwalken.

- Många har beskrivit det som att gå in i en roll "oj, jag blev en annan person på catwalken". Det är inte alltid som man har en visning för en kollektion, visar man upp kläder som finns i affären i dag, då är det roligt med att ha den "vanliga" människan på visningen, säger Nanette Espinasse.

En modevisning består inte bara av modeller, utan också av ett team som arbetar bakom scenen.

Nanette Espinasse tycker att det är en bra början att arbeta som volontär både som modell och backstage om man vill ta sig in i modellbranschen.

- Vi samarbetar med andra agenturer och de letar alltid efter nya modeller. Alla som arbetar nu har blivit upptäckta någon gång i sin karriär, så det är möjligt att någon av de som är med blir morgondagens stjärna.

Nanette Espinasse tycker det är viktigt att modellens karaktär går ihop med stilen i en kollektion, men påpekar att personligheten hos en modell ändå går före utseendet.

- Människor som mår bra i sig själva och utstrålar harmoni, lycka och glädje - är snygga, så är det helt enkelt! De modellerna som strålar det är ju de som tar för sig och då ser man plaggen också, säger Nanette Espinasse.

Anna Johansson
anna.c.johansson@sverigesradio.se

033-17 75 36

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista