Bengt Sjögren, klubbchef Elfsborg tennis. Foto: Jenny Hellström
TENNIS

Trängsel i Boråshallen stoppar internationell tennis

0:52 min

Borås har stått värd för flera internationella tennismatcher de senaste åren. Helgens Fed Cup för damerna är ett exempel och mer är på gång - om man får plats i Boråshallen.

Sveriges Fed Cup-möte med Polen i helgen är till ända, mötet slutade med förlust för Sverige men Borås satsning på internationell tennis kan fortsätta.

Borås har stått värd för flera internationella tennismatcher de senaste åren, både Fed Cup och Davis Cup och mer skulle kunna vara på gång.

– Nu är det ju ny match på gång, Davis Cup Sverige mot Ukraina, som förbundet har frågat om de kan lägga här, säger Bengt Sjögren, klubbchef i tennisklubben Elfsborg.

Det troliga är dock att mötet hamnar i en annan stad. Flaskhalsen för Borås del är lokalerna, flera sporter konkurrerar om utrymmet i Boråshallen. Under Fed Cup har både basketlaget och handbollen fått flytta på sig.

– Då i april är det samtidigt basketslutspel, så jag tror inte att det går, säger Bengt Sjögren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista