Klas Ingesson. Foto: Leif R Jansson / TT.
ELFSBORG

Ingesson plågas av cancerproblem

1:29 min

Cancern är borta, men smärtorna fortsätter för Elfsborgs manager Klas Ingesson. Idag avslutar Elfsborg sitt träningsläger i Spanien - ett läger Ingesson hållt på kryckor.

För fem år sedan drabbades Elfsborgs manager Klas Ingesson av blodcancer. Idag är cancern borta, men kampen mot sjukdomen har varit svår och slitit hårt på kroppen.

Idag avslutar laget sitt träningsläger i Marbella i Spanien - ett läger Ingesson har fått hålla på kryckor. Han berättar att det är bytet av stamceller som ställt till det.

– Innan jag gjorde det hade jag ju cancer, och det satte sig på skelettet och gjorde det mjukt. Nu har jag ingen cancer, men kroppen har inte hunnit reparera sig. Det är därför jag går på kryckor.

Du verkar få väldigt ont rätt som det är...

– Det vandrar lite. Just nu sitter det i knäna, men förut har jag haft det i ryggen och bröstkorgen. Jag har inga muskler och får ett jävla tryck på senor och ledband och då blir det ont.

Du kan inte träna?

– Nej. Då får jag rejält ont. Nu behöver jag bara läka.

Räknar du med att vara helt ok till premiären i allsvenskan? 

– Ja jag räknar med att det ska försvinna för jag är jävligt trött på det här nu, säger Elfsborgs manager Klas Ingesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista