Ida Legnemark valdes i helgen in i Vänsterpartiets verkställande utskott.
POLITIK

Legnemark (V) rusar mot toppen

1:26 min

I helgen valdes gruppledare Ida Legnemark in i Vänsterpartiets yttersta ledning - verkställande utskottet.

Det var en överraskad Ida Legnemark som fick ta emot beskedet om att hon blivit invald i Vänsterpartiets verkställande utskott.

– Jag blev lite chockad och det är mycket praktiskt som ska till då det blir ganska många resor till Stockholm framöver.

Som invald i VU kommer Ida Legnemark vara en del i partiets yttersta ledning, ett arbete som kommer innebära fler resor upp till Stockholm parallellt med lokalpolitiken i Borås.

Hon tror att det bland annat var hennes bakgrund som fritidspolitiker och erfarenhet inom kommunpolitik var det som gjorde att hon blev invald.

– Sedan har jag arbetat hårt med de feministiska frågorna och har gjort det ganska länge.

I höst väntar riksdagsval och Legnemark ser vinster i välfärden som den allra viktigaste frågan.

– Vi ser hur det dränerar vår viktiga välfärd där skattemedel försvinner ut ur landet som borde ha gått till framför allt barn och gamla i omsorg och skola. Det stora målet är att vi ska byta regering och få en ny politik.

– Jag ser gärna att Vänsterpartiet ingår i en regering tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Det tror jag är det bästa alternativet för Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista