Shirley Clamp tävlar i Göteborg 15/2 med låten "Burning Alive". Foto: Erik Mårtensson / TT.
MELODIFESTIVALEN 2014

6:e gången gillt för Shirley Clamp

5:24 min

Hon är fortfarande rutinerad och van, men det är ändå en ny Shirley Clamp som tävlar i Göteborg på lördag. Hon har släppt prestationsångesten.

För sjätte gången är Shirley Clamp med i Melodifestivalen. Som bäst har hon en andraplats från 2004 med ”Min kärlek” - en modern klassiker som snurrat sedan dess på svenska spellistor.

Den största missen hon minns från åren i schlagercirkusen var när hon fastande i hissen med Magnus Uggla förra året under andra chansen.

– Vi satt där ganska länge tills brandmännen kom och öppnade och han mådde ganska dåligt. Själv satt jag och sms:ade. Jag är inte speciellt hissrädd.

I år är det en ny Shirley som tävlar. Hon har släppt prestationsångesten.

– Jag har fått hjälp med det faktiskt. Man ställer alldeles för höga krav på sig själv och det är så skarpt läge under dom här tre minuterna i Melodifestivalen. Det var nyttigt för mig att få reda på att livet inte går under om man sjunger fel eller hamnar sist.

När hon tävlade första gången för tio år sedan kände hon att hon tappade sig själv.

– Jag såg upp till alla och tänkte att de vet bäst, men när jag klev ut på scenen så undrade jag lite vem är jag? Jag kände mig hjärntvättad och gick in med helt fel känsla och attityd.

På lördag står hon på Skandinaviums scen i deltävling tre.

> Mer om Shirley Clamp


Startfält i deltävling 3, Göteborg:

  1.  ”Echo” - Outtrigger
  2. ”Red” - EKO 
  3. ”Yes We Can” - Oscar Zia
  4. ”Burning Alive” - Shirley Clamp
  5. ”All We Are” - State of Drama 
  6. ”En enkel sång” - CajsaStina Åkerström
  7. ”Busy Doin’ Nothin’” - Ace Wilder
  8. ”Around the World” - dr. alban & Jessica Folcker
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista