Erik Holmström och Andrea Edwards. Foto: Maria Hansson
KULTUR

Djävla nuläge på Borås stadsteater

2:57 min

Hamlet, tidsresor, monologer, sketcher och musik. Det är vad som mixas på scenen när Djävla nuläge har urpremiär på Borås stadsteater på lördag.

För regin står Erik Holmström, känd för att ha regisserat bland annat SCUM-manifestet.

– Den handlar om en grupp som har ett band som heter djävla nuläge och de har bestämt sig för att göra ett gig som handlar om vårt djävla nuläge och det är ju ett väldigt brett tema. Så att de försöker pressa fram vad den ska ha för form, hur de ska förmedla det, vad innehållet ska vara och därmed sträcker det sig mellan himmel och jord, det politiska och det personliga, säger Erik Holmström.

Andrea Edwards blev rikskänd när hon satte upp SCUM-manifestet. Nu är hon med och sätter upp Djävla nuläge och är en av de fyra skådespelarna på scen. På frågan vad som är vårt djävla nuläge svarar hon att det är det mesta.

– Jag menar det är väl inte mycket som fungerar i vår värld, om vi ska vara ärliga. Jag vill att folk ska börja tänka och våga tänka på allvar att det faktiskt är riktigt illa och då tror jag att människor kan orka faktiskt börja göra någonting. Om vi hela tiden påstår att allt är kört så kan vi förhoppningsvis frammana känslan av att ”nej, det får inte vara kört, jag vill göra någonting, jag måste göra någonting nu.” För det är ändå väldigt allvarligt, säger Andrea Edwards.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista