1 av 2
Teodor Peterson vann OS-silver i sprinten. Foto: TT
2 av 2
Emil Jönsson tar OS-brons. Foto: TT, Collage: Radiosporten
SKIDOR

Silver och brons i bisarr OS-sprint

0:44 min

Jönsson var helt borträknad men tog bronset när tre andra kraschade. Hattestad vann och Teodor Peterson tog silver efter att båda stått på benen i ett märkligt lopp. 

Den nyblivne olympiska bronsmedaljören Jönsson tog sig knappt i mål och föll sedan ihop efter mållinjen. Han fick bäras ut av lagkamraterna och någonting stod inte rätt till. 

Peterson och Hattestad höll sig på benen och tog därför Guldet och Silvret. Hattestad var starkast och trots att Peterson utmanade på upploppet lyckades han inte komma i kapp.

Det var i mitten av loppet i en snäv kurva där Gloersen gick omkull och efter honom ramlade Hellner i samma backe. Efter honom kom Ustiugov och körde rätt in i Hellner.

Hattestad och Peterson kunde utan konkurrens köra i mål men där bakom blev det dramatiskt. Emil Jönsson som gav upp loppet redan i starten tog sig upp på tredje platsen trots att han var helt slut. Hellner gick in som siste man efter att ha skadat sig när han blev påkörd av ryssen. Bradbary

Sprintpallen:

Guld: Ola Vigen Hattestad
Silver: Teodor Peterson
Brons: Emil Jönsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista