1 av 4
I filmen får huvudrollsinnehavaren Emmet av misstag uppdraget att rädda världen tillsammans med en rad bekanta superhjältar. Bilden är beskuren. Foto: Warner Bros
2 av 4
Foto: Warner Bros
3 av 4
Foto: Warner Bros
4 av 4
Foto: Warner Bros
FILM

Legofilm haussas inför premiär

4:40 min

På fredag har filmen "The Lego Movie" premiär i Sverige. Henrik Persson är en AFOL, Adult Friend Of Lego, och förstår varför filmen blivit en sådan publikframgång i USA.

– Det har väl aldrig varit mer okej än vad det är nu, att gå tillbaka till sina barnsliga rötter, säger Henrik Persson. Jag tycker det märks på alla filmerna om superhjältarna, att dom är så populära just nu. För det är ju också något som man höll på med när man var liten.

"The Lego Movie" är en animerad film baserad på Lego-figurer, där huvudrollsinnehavaren Emmet av misstag får i uppdrag att rädda världen tillsammans med flera bekanta superhjältar. Filmen slog alla förväntningar och spelade in närmare 450 miljoner kronor under öppningshelgen i USA.

Rösterna till animationen har gjorts av flera kända skådespelare, bland andra Elisabeth Banks, Morgan Freeman, Will Ferell och Liam Neeson.

– Jag tycker det är jättekul att man våga satsa och lägga pengar på produktionen. Att det inte bara är något som dom slängt ihop lite snabbt med hopp om att tjäna mer pengar på att sälja lite mer Lego, säger Henrik.

Och Henrik Perssons förhoppningar inför filmen är skyhöga.

– Jag förväntar mig att det är den bästa filmen någonsin. I alla fall sedan "Sagan om Ringen"-filmerna, säger han.

– Man har ju råkat trissa upp sig själv ganska högt, skrattar Henrik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista