Oskar Undevall, tidigare ordförande i RFSL ungdom i Borås. Foto: privat.

RFSL ungdom i Borås läggs på is

1:33 min

RFSL Ungdom i Borås har svårt att rekrytera nya medlemmar till styrelsen. Eftersom den äldre generationen inte har tid längre läggs verksamheten på is tills vidare.

Men föreningen läggs inte ner, säger Oskar Undevall före detta ordförande i RFSL Ungdom i Borås.

– Föreningen är vilande under ett år för att de som är aktiva ska växa och bli starkare.

Det senaste årets styrelse börjar komma lite till åren och fått annat att göra, och har inte längre tid att driva verksamheten vidare. Och de som är aktiva behöver växta till sig lite för att ta ansvar i styrelsearbete och liknande. Därför kommer verksamheten att vara vilande tills vidare.

Men föreningen behövs och egentligen är det inte svårt att rekrytera medlemmar menar Oskar Undevall.

– Vi är en organisation som man trivs väldigt bra i och som är väldigt kärleksfull.

I stället tror han att orsaken till medlemsglappet är att det generellt i landet är svårare att engagera ideella i föreningslivet.

Frågan är om klimatet i samhället - och händelser som den i Marks kommun nyligen då ett homosexuellt par fick sin bil förstörd - bidrar till svårigheterna att rekrytera en ny styrelse?

– Det är svårt att säga, men det kan det självklart ha. Det kan också finnas de som tror att föreningen inte behövs längre. Men det som hänt i Mark visar att det behövs ungdomar som vet vad som är rätt eller fel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista