Katarina Larsson, politisk redaktör på Borås Tidning sedan 2003. Foto: Pär Sandin.
BORÅS

Katarina Larsson slutar skriva ledare på BT

1:32 min

Borås Tidning byter sin politiske redaktör. Efter över 20 år i hetkluften slutar Katarina Larsson på ledarredaktionen.

Katarina Larsson kom till Borås Tidning som JH-praktikant 1984. Hon hann med att både arbeta som kommunreporter och på lokalredaktionen i Ulricehamn innan hon 1992 blev ledarskribent. 2003 blev hon politisk redaktör.

Hon har gjort sig känd för att också ta upp andra ämnen än de renodlade politiska debattämnena. Det har handlat om mer vardagnära frågor som utseendefixeringen, stressen och jämställdhetens vardag.

– Det jag fått mest reaktioner på är då jag tagit upp andra saker än det som diskuterats i riksdagen och fullmäktige. Det har handlat om det som hör vardagslivet till. För mig har det varit viktigt att ledarsidan inte bara ska vara en politiksida, säger Katarina Larsson.

Hon kommer att arbeta kvar under våren, tills en ersättare hittas, och vad det sedan blir efter semestern är hon vag med att berätta.

– Men det är inget så där jättestort, det handlar inte om att jag ska flytta ur huset och resa jorden runt.

Hon kommer att ha kvar sin tjänst på tidningen, med slutar på ledarredaktionen. Avsikten är att hon senare ska komma tillbaka till tidningen men då ägna sig åt något annat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista