Shirley Clamp på fredagens repetitioner. Foto: Adam Ihse/TT.
MELODIFESTIVALEN 2014

Shirley Clamp har stöd från Borås

5:09 min

I melodifestivalsammanhang är Shirley Clamp en veteran. Imorgon lördag har hon stöd med sig hemifrån, inte minst från Borås.

– Det här är tredje gången jag tävlar i Göteborg. Med "Att älska dig" så gick jag faktiskt direkt till final och "Med hjärtat fyllt av ljus" så hamnade jag sist. Alltså borde jag hamna som sämst i andra chansen på lördag, säger Shirley Clamp och skrattar.

Och hon kommer ha stödet med sig hemifrån när hon tävlar i Scandinavium på lördag med powerballaden "Burning alive", skriven av bland andra Marcos Ubeda från Ulricehamn.

– Dels så har jag halva skivbolaget med mig. Dels finns ett helt entourage som har hand om styling, kläder och koreografi. Jag omger mig med människor som jag tycker om, säger Shirley Clamp.

– Det är en lyx att jag hamnade i Göteborg, att det är såpass nära till Borås. Min dotter passas av min mamma och min syster där och då får hon umgås med sin stora idol - sin kusin, säger hon.

– De kommer hit på lördag och sover på hotellet här med oss. Jag känner mig helt klart väldigt omhändertagen.


Startfältet i Göteborg:

  1. Outtrigger – Echo
  2. EKO – Red
  3. Oscar Zia – Yes We Can
  4. Shirley Clamp – Burning Alive
  5. State of Drama – All We Are
  6. CajsaStina Åkerström – En enkel sång
  7. Ace Wilder – Busy Doin’ Nothin
  8. dr. alban & Jessica Folcker – Around the World

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista