1 av 2
Ribbingsgården. Foto. Jan-Åke Thorell P4 Sjuhärad
2 av 2
Ken Gammelgård, förbundssekreterare i DHR. Foto: Jan-Åke Thorell
BORÅS

Fel att stänga Ribbingsgården

DHR: Olyckligt att stänga Ribbingsgården
1:28 min

DHR:s förbundssekreterare Ken Gammelgård tycker att det var fel att stänga Ribbingsgården i Borås igår. Något sådant beslut ska inte ha tagits.

Efter årsmötet i torsdags vägrade Lennart Kjear att öppna dörrarna. Han hade uteslutits från DHR och fråntagits allt ansvar menade han. Gammelgård har en annan uppfattning.

– Vi har inte beslutat att stänga Ribbingsgården på något sätt, säger DHR:s förbundssekreterare Ken Gammelgård. Vi vill självklart att verksamheten ska rulla vidare. 

Lokalerna hyrs ut till många föreningar som använder lokalen i sin egen verksamhet. 

– Därför är det olyckligt att Ribbingsgården har stängts.

Det var eldsjälen Lennart Kjear som beslutade att inte öppna gården i fredags morse. Orsaken var att årsmötet beslutade att distriktet skulle ta över verksamheten sedan man misslyckats med att tillsätta en ny styrelse.

Lennart Kjear är själv utesluten ur föreningen och anser inte att han har rätt att öppna lokalerna.

– Det stämmer att han är utesluten men han har även varit anställd, säger Gammelgård.

– Vi anser att gården ska hålla öppen som tidigare, sedan får distriktsstyrelsen så småningom bestämma hur verksamheten ska bedrivas.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".