1 av 2
Magnus Ingesson, Charlotte Kallas tränare. Foto: Maria Hansson
2 av 2
Foto: Tobias Röstlund/TT
OS I SOTJI

Succétränaren bakom Kallas silver

0:58 min

Charlotte Kallas personlige tränare Magnus Ingesson är i Borås i helgen för Sverigecupen. Han är frustrerad över att inte vara på plats i Sotji.

Magnus Ingesson har varit Charlotte Kallas personlige tränare sedan 2008, men medan hon tar medaljer i Sotji är han i Borås.

I helgen hålls Sverigecupen på Borås skidstadion och Ingesson är på plats med skidklubben Piteå elit istället för att vara vid Kallas sida.

– Det är frustrerande naturligtvis, man vill ju vara på plats i sådana här stora mästerskap. Samtidigt, när tävlingarna väl är igång så kan jag ju inte påverka någonting. Det är ganska jobbigt på distans om jag ska vara ärlig, men åker hon bra så står jag ut, säger Magnus Ingesson.

Hon ringde dig igår efter silvret antar jag?

– Jo, hon ringde mig, hon ringde efter förra silvret också. Hon ville meddela hur det gått, de här första korta summeringarna av loppet vill hon gärna ge och det är ju uppskattat.

Vad tror du om kommande tävlingar?

– Nu är det stafett imorgon, så vi får se då, det är ju första tävlingen för henne då. Sen är hennes plan är att nästa tävling blir tremilen, det finns alla möjligheter för medalj där också. Det kommer att bli hårt i det föret som är, värmen och jag tror nog att norskorna kommer att komma tillbaka i slutet av mästerskapet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista