Kristoffer "Kringlan" Svensson som programledare för Sommarlov 2011. Foto: Carl-Johan Söder/SVT Bild
BORÅS

"Kringlan" i knarkbråk med SVT

Barnprogramledaren Kristoffer "Kringlan" Svensson från Borås riskerar att portas från SVT. Detta efter att han i ett poddradioprogram berättat att han är drogliberal. Det skriver Aftonbladet.

"Kringlan" Svensson, som bland annat varit programledare för "Sommarlov", har i ett poddradioprogram på nätet berättat att han är drogliberal och att han använt kokain. SVT säger till Aftonbladet att det finns en extra känslighet runt alkohol och droger när det handlar om Barnkanalen. 

På en direkt fråga från Aftonbladet om "Kringlans" uttalande innebär att han inte längre kan jobba med barnprogram i SVT svarar Emma Kronqvist, tv-chef på SVT i Malmö: 

– Nej, inte per automatik. Den dialogen har jag med "Kringlan". Vi samtalar om hans medverkan. Men nu vet ju varken du eller jag vad han menar med "associativa droger". Jag har lite svårt att prata om det. Jag kan prata mer när vi är klara, fortsätter hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista