Borås nye kyrkoherde Stefan Hiller och biskop Åke Bonnier. Foto: Joel Wendle
BORÅS

Borås nye kyrkoherde vill ta plats

Stefan Hiller: Vi ska finnas där människorna finns
1:12 min

Svenska kyrkan ska ta större plats och bli en tydligare röst i Borås. Det vill Borås nye kyrkoherde, Stefan Hiller. Idag togs han officiellt emot i Caroli kyrka av biskop Åke Bonnier.

Vid årsskiftet slogs de tidigare två pastoraten i Borås ihop till ett enda. Och förra året valdes Stefan Hiller till att bli kyrkoherde i det nya pastoratet.

Han har redan hunnit arbeta några månader i Borås, men idag skedde alltså den officiella kyrkoherdemottagningen i Caroli kyrka.

– Jag är väldigt glad att vi är så långt framme nu att biskopen är här och tar emot mig idag, säger Stefan Hiller.

En god kraft
Hans vision för Svenska kyrkan i Borås är att kyrkan ska fortsätta vara en god kraft i staden och ta större plats i samhället.

– Jag hoppas att jag kan bidra till att vi blir tydligare. Både en tydligare röst och att vi syns och märks i stadens liv, säger Stefan Hiller.

En glad biskop
Biskop Åke Bonnier, som ledde mottagandet av den nye kyrkoherden, var glad.

– Det är fantastiskt roligt. Det finns så mycket spännande och roligt att fortsätta att göra i detta nya pastorat. Och så mycket spännande och roligt att ta tag i och kanske göra alldeles nytt.

Och är Stefan Hiller rätt man att leda det arbetet?

– Det är jag övertygad om att han är. Nu är det Stefan som är kyrkoherden och jag hoppas att han ska vara den gode herden för alla sina får, säger Åke Bonnier.

Stefan Hiller kommer närmast från en tjänst som kyrkoherde i Ljungskile församling. Dessförinnan har han varit präst i Masthuggskyrkan i Göteborg och arbetslivspräst i Råda församling i Mölnlycke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".