Sport

Söndagens lokala sport

Svag basketinsats av Mark, nu stundar SM-slutspel, Ulricehamn ute ur hockeyplayoff, SM-guld i friidrott till Ymer och nya förluster för Borås Hockey och Nittorp.

Marks damer slog särklassiga bottenlaget Eskilstuna med knappa 62-58 efter en seg insats i damligan. En match återstår innan SM-slutspelet och där pekar det mesta på att Mark får möta Sallén, med start 1/3 borta.

I Sverigecupen på skidor i Borås gjorde Karl-Johan Westberg, Borås SK, den bästa lokala insatsen under söndagen genom att komma 12:a i herranas masstart över 20 km. Vann gjorde toppåkaren Jesper Modin. Hemmaåkaren Mattias Karlzon vann årets upplaga av Ulricehamnsloppet.

Ingen lokal ryttare placerade sig under finaldagen av Borås GP i hästhoppning i Borås Ridhus. Huvudklassen vanns av Douglas Lindelöw, Flyinge.

I playoffspelet för kval till div. 1 i ishockey förlorade Ulricehamn med 5-2 mot Varberg . Därmed är det slutspelat för säsongen för UIF. I div. 1 blev det nya förluster för de lokala lagen. Borås-Olofström 2-4 och Nittorp-Halmstad 3-4 efter straffar. Om dryga veckan börjar kvalspelet för båda lagen för att hänga kvar i div. 1, vilket bara 1 av 6 lag gör.

Det blev en lokal guldmedalj när Inne-SM för juniorer i friidrott avgjordes i Stockholm. Ymers Andreas Carlsson vann höjd, P19, på 2.07. Andreas tog även silver i stav.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista