Camilla Thulin Foto: Mikael Olmås P4 Sjuhärad
STADSTEATERN

Camilla Thulin goes Borås

1:09 min

Hon har stylat popstjärnor och politiker och hennes underkläder har världsrykte. Nu gör stjärndesignern Camilla Thulin debut på Borås Stadsteater.

Även om annonserna för uppsättningen Misantropen på Borås Stadsteater huvudsakligen visar nakna män blir det mycket kläder på scen.

– Vi har kallat föreställningen för Hollywoodfruar goes Versailles så det blir pråligt och lyxigt, säger Camilla Thulin.

– Men Ratko och Slatko har bara ett plagg var, kalsonger från Versace.

Den så kallade strutbehån blev Camilla Thulins kännemärke på 80-talet och hon samarbetade länge med boråsföretaget Miss Mary of Sweden.

Hon gjorde också kläderna till popgruppen Army of Lovers och skapade rubriker när hon gav dåvarande folkpartiledaren Lars Leijonborg en make-over.

– Folkpartiet var ju känt för bildning och liberala idéer. Då gick det inte an att gå omkring i grå kostymer, så han fick en kontinental stil i bruna toner.

– Vad tycker du om Jan Björklunds stil? (Nuvarande partiledare. Reds. anm.)

– Han ser ut som alla andra gubbar i kostym.

Misantropen blir Camilla Thulins första teaterjobb i Borås. Annars gör hon mycket scenkreationer. Och hennes namn får lika stor uppmärksamhet som skådespelarna.

– Det är ju kul att en och annan tant känner igen mina kläder, men annars tror jag inte min medverkan betyder så mycket.

På Stadsteaterns stora scen måndag kväll kl 19 pratar Camilla Thulin, skådespelaren Nina Gunke och regissören Sunil Munshi om föreställningen Misantropen, som har premiär 15 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista