Kokainhärvan i Stockholm rör Sjuhärad. Foto: TT.
TAXI-TONY

Polisen hörde boråsaren beställa kokain över telefon

1:24 min

Polisens avlyssning kan fälla företagaren från Borås som åtalats i kokainhärvan runt Taxi-Tony i Stockholm. Han greps efter att ha beställt åtta påsar kokain.

Taxi-Tony är det omtalade nätverket som misstänks ha sålt stora mängder kokain där leveranserna skett via svarttaxi.

Mannen, som misstänks vara en av kunderna, sitter i styrelsen för ett känt boråsföretag. Han finns också med i eller driver ytterligare sex företag. Han bor på en adress i Stockholms innerstad.

Kvällen den 22 mars i fjol beställde mannen kokain över telefon - ett samtal som polisen avlyssnade. Köpet genomfördes sedan på Norrmalmstorg, och kvällen efter gjordes ett liknande köp - allt enligt polisens förhörsprotokoll.

– Min klient nekar till alla anklagelser, säger boråsarens advokat Johan Kallus.

Själv säger mannen i polisförhör att han beställt taxi till en strippklubb, inte för att köpa narkotika.

Rättegången startar under våren.


Ett stort antal företagare, mediefolk och kändisar figurerar i härvan runt Taxi-Tony.

Via telefonavlyssning har polisen specialgrupp kunnat belägga över 800 överlåtelser av kokain. Över hundra personer har delgivits misstanke, och 64 av dem har erkänt att de köpt kokain.

Försäljningen har gått till så att man ringt ett telefonnummer som gått till en svarttaxi kallad Taxi-Tony. För att bli kund måste man rekommenderas av någon som redan är kund.

Beställningen gick till så att man ringde och beställde taxi och fick då frågan hur många personer det gällde. Det antalet var egentligen hur många portioner kokain man ville ha. Man gjorde upp om plats för att köpa kokainet och betalning dit taxin då kom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista