Det blir förseningar hela dagen när det gäller snabbtågen mellan Göteborg och Stockholm. Foto: Pontus Lundahl/TT

Tågen igång tidigast ikväll

0:49 min

Trafiken mellan Göteborg och Stockholm kommer att vara försenad hela dagen. Enligt Trafikverket kan tågen börja rulla igen vid 20-tiden.

SJ:s snabbtåg leds om via Nässjö och regionala tåg ersätts med buss, vilket innebär förseningar på uppemot två timmar.

– Det är en nedriven kontaktledning som lett till ett elfel. Vi är ute och felsöker och försöker åtgärda felet så snabbt som möjligt. Men oavsett kommer förseningarna hålla i sig, säger Mona Huovinen vid Trafikverkets pressjour.

Vid Trafikverket hoppades man inledningsvis kunna släppa på tåg vid lunchtid, en prognos som vid 12-tiden blivit framflyttad till klockan 20.00.

– Det är en del reservdelar som tar längre tid än väntat att få till platsen, säger Bodil Sonesson, vid Trafikverkets pressjour.

Enligt Trafikverket rör det sig om särskilda delar till kontaktledningen som går över Göta Kanal som behöver beställas och som man nu inväntar.

Elfelet innebär stora störningar och förseningar längs med hela västra stambanans sträcka, framförallt Hallsberg-Falköping. Bussar ersätter sträckan Hallsberg-Skövde.

Regionaltåg och Intercitytåg kommer att ersättas av bussar på sträckorna Hallsberg-Skövde och Skövde-Laxå.

SJ:s hemsida går det att läsa mer om hur trafiken omleds och vilka sträckor som ersätts med buss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista