1 av 6
Våren har kommit till Sjuhärad. Just idag går gränsen runt Herrljunga/Vårgårda. Till vänster: Vintergäck och snödroppar vid Gustav Adolfs torg i Malmö. Foto: Erika Oldberg / TT.
2 av 6
Krokusar i rabatten. Foto: Privat/Bengt Bertilsson.
3 av 6
Foto: privat/Siw i Tranemo.
4 av 6
Det klassiska första vårtecknet är ölburken i dikeskanten. Foto: privat/Bengt Bertilsson.
5 av 6
Krokus. Foto: privat/Bengt Bertilsson.
6 av 6
Även tulpanerna börjar titta upp. Foto: privat/Bengt Bertilsson.
BILDSPEL

NU är det vår i Sjuhärad

0:20 min

Nu är det verkligen vår i Sjuhärad och nästan hela Götaland. Dygnsmedeltemperaturen har varit över nollan sju dagar i rad, och då är det vår enligt SMHI.

Har du vårbilder du vill visa? Skicka in till niclas.odengard@sr.se

Våtecknen blir allt fler. Ringduvor på gatlyktorna i Stockholm, tranor vid Hornborgasjön, och en gul matta av vintergäck på en kyrkogård i centrala Malmö.

– Våren kom 15 februari, men det är först nu i helgen som vi med säkerhet kunnat säga att den är här. Detta eftersom dygnsmedeltemperaturen varit över nollan sju dagar i rad, säger Nadine Damsberg på SMHI.

– Ni har fått vår!

De närmaste dagarna väntar enligt SMHI milt väder i nästan hela landet, och våren är här för att stanna (tekniskt sett). När våren utropats en gång tas det inte tillbaka - oavsett om det blir minusgrader och snö framöver.

Läs mer om våren på SMHI.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista