Åsa Rydhard, pastor. Foto: Lisa Wahlström/Sveriges Radio
BORÅS

Pastor arrangerar Ladies Fight

2:03 min

Hon är frilansar pastor och har ett brinnande intresse för kvinnors rättigheter i samhället. I samband med kvinnodagen annordnar hon Ladies Fight i Borås.

Åsa Rydhard jobbar till vardags som frilansande pastor och dagen efter kvinnodagen arrangerar hon Ladies Fight på Folketshus i Borås.

– Jag tyckte det hände för lite kring kvinnodagen i Borås och det har jag tyckt i många år. Men så mötte jag Ami och då började vi prata om kvinnors situation i föreläsningsbranschen, eller underhållningsbranschen för henne, om att kvinnor inte är tillräckligt bra. För det får man ju höra hela tiden att kvinnor inte är så bra som förklaring till varför de är så få. Och då blir man ju lite trött för de som förklarar att det är så är de som sätter reglerna för vad som anses vara bra, säger Åsa Rydhard.

Så Åsa bestämde sig för att ta hit showen som tidigare spelats på Lunds Humorfestival, för att visa sin ståndpunkt till samhället. Ladies Fight, som showen heter, kommer bjuda på Stand up, sketcher och sånger med kvinnor som har humor som vapen. Några av de kända namnen är Anna Bergerlin, Yvonne Skattberg och Ami Hallberg Pauli som startat showen.

– Det kommer också bli en line-up för lokala komiker, där bland jag, säger Åsa och skrattar.

– Orsaken till varför det är så viktigt att prata om det är just att vi måste prata om det. Jag har en dotter som vill komma fram genom filmbranschen och jag måste kämpa för henne också.

Ladies Fight kommer ha sin show dagen efter kvinnodagen på Folkan i Borås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista