KUNGSBACKA

SD-kupp i Kungsbacka - knuttegäng tog över styrelsen

På Sverigedemokraternas årsmöte i Kungsbacka dök plötsligt 20 nya medlemmar upp och röstade fram en helt ny styrelse, skriver tidningen Norra Halland.

Förslaget var att Thord Brynielsson skulle fortsätta som ordförande. Men enligt tidningen Norra Halland dök plötsligt 20 nya medlemmar upp som enligt källor till tidningen beskrivs som "ett mc-gäng" eller "raggarklubb".

– En kupp, säger en av medlemmarna till tidningen.

Valberedningens förslag fick alltså inte majoritet på årsmötet. Den före detta ordföranden Thord Brynielsson ingår inte ens i den nya styrelsen.

 En källa till tidningen Norra Halland säger:

"På årsmötena brukar det vara mellan 12 till 15 personer. Plötsligt dök det upp 20 personer som aldrig deltagit tidigare, ett MC-gäng eller en raggarklubb. De valde bort hela styrelsen, tillsatt sig själva och har nu kontroll över valfonden som ligger på flera hundra tusen kronor."

Kritiken riktas mot Maya Markiewicz, vice ordförande, som anklagas för att ha sparkat styrelsen med hjälp av ett knuttegäng i skinnvästar med döskallar på.

– Röstkupp och mc-knuttar. Det var ju spännande, jag kan inte annat än att skratta. Vi var 32 stycken som hade röstlängd, och sen var det fyra personer som blev bortvalda. Det var noga genomtänkt och genomarbetat av medlemmarna, säger hon till Norra Halland.

Ny ordförande är James Kujanssu som inte har varit aktiv i partiet tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista