Jolin Johansson till final på söndag i Göteborg. Foto: Privat

Tolvåriga Jolin till final i GP-ponny

Jolin Johansson: Det känns spännande
2:02 min

Jolin Johansson från Tosseryds RF gick i söndags vidare till finalen i GP-ponny. En stilbedömningstävling som anordnas för ryttare under 18 i västra sverige.

Jolin Johansson började rida som 5 åring, och under de senaste åren har hon haft en otur med placeringarna. Hennes mamma kallar henne ”den ständiga tvåan” och att det till största del har berott på hennes Ponny. Men efter fem månader med sin nya ponny Santiago fick hon i söndags en finalplats i GP-ponny.

– Jag tror jag är nervös över hur han kommer reagera när vi rider in där men jag  tror det kommer gå bra för han är väldigt lugn, säger Jolin.

12-åriga Jolin Johansson rider för Tosseryds RF och tävlade redan förra året i tävlingen. Då gick hon inte vidare från kvalomgången eftersom hennes häst stannat mitt i rutinen.

I år är det nog hennes mamma som är mest nervös. Det var hon i alla fall under semifinalen i söndags.

– I söndag var det fruktansvärt. Jag brukar inte vara jättenervös, kanske just när hon går in på banan, men i söndag kände jag inte igen henne och det var jobbigt. Hon har alltid haft höga mål men nu gällde det, så det var tufft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".