Idag åtalades tre personer från Borås för ett uppmärksammat rån då en man bland annat fick ett finger avklippt med avbitartång. Rättegången kommer hållas i Borås tingsrätt. Foto: P4 Sjuhärad/Polisen.
BORÅS/MARK

Åtal - klippte av finger

Idag åtalades tre personer från Borås för en synnerligen grov misshandel, där en man fick ett finger avklippt med en avbitartång.

Det var i slutet av december som de tre boråsarna, en kvinna och två män, knackade på hemma hos en man i en mindre ort i Marks kommun.

Enligt mannen hävdade de tre nu åtalade att de hade glömt något hos honom dagen innan.

Efter att de hade suttit och pratat en stund ska mannen ha fått ett knytnävsslag i ansiktet och sedan blivit indragen i ett annat rum, där den mycket råa misshandeln ska ha ägt rum. Mannen ska ha blivit hotad till livet, slagen i huvudet med en hammare och petad med en kniv i ansiktet.

Gärningsmännen ska ha tvingat honom att plocka fram allt av värde i lägenheten och lämna över det till dem. De ska också ha tvingat honom att föra över pengar till ett konto knutet till en av gärningsmännen.

Misshandeln kulminerade i att mannen fick ett finger avklippt med en avbitartång - han fick själv välja vilket finger han skulle bli av med.

De tre misstänkta gärningsmännen är mellan 35 och 45 år gamla och åtalas nu för grovt rån och synnerligen grov misshandel. Alla tre förnekar brott.

Hemma hos en av de misstänkta har polisen hittat föremål som kommit från den misshandlade mannens lägenhet. Den misstänkte har inte kunnat svara på hur föremålen hamnade hemma hos honom.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".