1 av 4
Utanför Boråshallen finns bara 97 parkeringsplatser. Foto: P4 Sjuhärad.
2 av 4
Borås kommuns parkering. Foto: Maria Hansson
3 av 4
Peter Vesanen, arbetsleder parkeringsvakterna på Borås kommuns parkering. Foto: Maria Hansson
4 av 4
Borås Basket. Foto Kristoffer Lidén.
BORÅS

Ny parkeringsilska i Borås

Jens lappades: De jagar oss systematiskt
1:31 min

Återigen kritiseras Borås stad för att parkeringsplatserna inte räcker till vid större evenemang. Efter Borås baskets match igår hade flera bilägare fått p-böter.

Finns det tillräckligt med p-platser i Borås? Kommentera här.

– Det finns 3 000 sittplatser där inne, men det finns inte 1 200 parkeringar om du förstår vad jag menar. Så man kanske skulle kunna vara lite flexibel, säger Jens Peterson - en av de som fick parkeringsböter när han igår var på Borås baskets match i Boråshallen.

"Systematiskt jagande"
Jens Peterson tillägger att han förstår att parkeringsvakterna måste dela ut böter till de som parkerat så fel att det innebär trafikfara, men han vänder sig mot det han kallar ett systematiskt jagande.

– Det är klart att du kan få in 3 000 bilar om du ökar din cirkel runt Boråshallen, men med det resonemanget är vi snart borta i Knalleland och parkerar. Det är just den här jakten, den blir fel.

Kollar extra vid evenemang
Peter Vesanen är arbetsledare på Borås parkering. Han säger att parkeringsvakterna som var på plats igår dirigerade om en del bilar, men att det inte går att hindra alla från att felparkera.

– Vi har ju koll när det är evenemang och sådär. Är det mycket folk är risken större att något händer och är det mycket bilar så finns ju risken att räddningstjänsten inte kommer fram. Så det är ju vår prioritering då.

Men finns det ändå inget Borås stad kan göra? Det här är ju ett återkommande problem - folk blir upprörda över att det inte finns parkeringsplatser vid de ställen där det är större evenemang.

– Man kanske kan informera mer eller skylta upp mer var det finns parkeringsplatser, säger Peter Vesanen och påpekar att det finns runt 700 platser på andra sidan 40:an, drygt 300 meter från Boråshallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".