1 av 2
Carlssons spel och tobak på Trandared. Foto: Maria Hansson
2 av 2
Bengt-Göran Gustavsson äger en spelbutik på Trandared i Borås. Foto: Maria Hansson

Svenska spel varnar för bedragare

1:19 min

Vid tre tillfällen sedan i november har Svenska spel varnat sina spelombud eftersom de misstänker att bedragare försöker betala med skimmade kort.

Svenska spel har flera gånger sedan i november gått ut med varningar till sina spelombud eftersom de misstänker att det finns bedragare som använder skimmade kort då de betalar. Bland annat ska en spelbutik i Borås ha drabbats.

Har blivit mer vaksam
– Det kommer ju information titt som tätt om att man ska vara varsam för att det har hänt olika grejer runtom i Sverige då, säger Bengt-Göran Gustavsson som äger en spelbutik på Trandared i Borås.

Hur noggrann är du med att folk använder chip och kod, har du blivit mer vaksam?

– Ja, men det har jag, absolut.

"Vårt ansvar att varna ombuden"
Johan Söderkvist på Svenska spel säger att varningarna kommit efter att människor gått in med ett antal bankkort och att dessa kort förmodligen är manipulerade på något vis.

-- Man har då gått in till våra ombud och köpt spel och då har man när man ska betala för det här använt magnetremsa och sen vill man då skriva under.

-- Då har vi tyckt att det är vårt ansvar att varna våra ombud för det här, för det är ju så att om det nu skulle bli en rättsprocess så är det näringsidkaren själv som blir betalningsskyldig om det visar sig att det här är skimmade kort eller bedrägerier som ligger bakom, säger Johan Söderkvist.

Tillbaka till Carlssons spel i Borås och Bengt-Göran Gustavsson.

– Det handlar ju om mina pengar om jag blir lurad, så jag måste ju vara mer vaksam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista