1 av 2
Per Johansson från Ulricehamns skicenter. Foto: Maja Jerosimic.
2 av 2
Skidbacken i Ulricehamn. Foto: Maja Jerosimic
ULRICEHAMN

Kort säsong för skidbacken i Ulricehamn

1:25 min

Det milda vädret har gjort att skidbacken i Ulricehamn fått en kort säsong. Idag är sista dagen som det hålls öppet och totalt sett har man bara kunna ha igång anläggningen i fem veckor. 

– Vi hade en bra första vecka. Sedan kom det monsunregn med jämna mellanrum fram tills nu ungefär, säger Per Johansson från Ulricehamns skicenter.

– Det har haft följden att folk inte haft ett jättestort intresse för att åka skidor, för det är inte lika kul att åka skidor när det regnar. Det kan vi förstå, säger han.

Hur gick det under sportlovsveckan?

– Vi hade väl knappt halv beläggning. Det regnade i stort sett hela sportlovsveckan så vi får ju vara nöjda att det kom såpass många människor ändå, säger han.

När till och med Vasaloppet hotats av det milda vädret så är det inte så svårt att förstå att skidanläggningarna här har haft problem den här säsongen. Per Johansson från Ulricehamns skicenter berättar att de direkt ser en påverkan på deras besöksantal ifall Göteborgsområdet haft snö, för om det är det där så blir folk sugna på att åka skidor. Och det är framförallt göteborgare som är skidbackens främsta publik. Iår har det som bekant varit milt i Västsverige.

Några från Göteborgsregionen hade i alla fall hittat till skidbacken i Ulricehamn igår i det lite småregniga vädret, bland annat sexåriga Filippa Wallander från Partille. Hon tycker det är roligt att åka skidor, fast vädret inte är det bästa.

– Det är väl okej, jag gillar att åka i branta backar, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista