BORÅS

Slog sin farmor med vinflaska

En 27-årig man från Borås åtalas idag för grov misshandel av sin 77-åriga farmor - bland annat fick hon en vinflaska i huvudet. Mannen menar att det var självförsvar.

Åklagaren Jeanette Bech beskriver misshandeln som rå.

Mannen slog sin farmor med knytnäven i huvudet, kastade in henne i en byrå, slog henne i huvudet med en vinflaska så att hon föll till golvet igen och både sparkade och slog kvinnan när hon låg ned.

En granne hörde kvinnans skrik och slog larm.

Hon blev svårt skadad och fick läggas in på sjukhus - kvinnan fick bland annat en lättare hjärnblödning.

Åklagaren säger att det i dagsläget inte finns någon direkt förklaring till misshandeln. 27-åringen ska ha träffat sin farmor tidigare och då verkat ur balans.

Mannen åtalas också för att ha hotat att döda farmodern. Det har han erkänt, men förnekar att han skulle ha misshandlat farmodern. Han hävdar att det var hon som attackerade honom, och att han agerat i självförsvar.

Händelsen inträffade i farmoderns lägenhet i Borås den 7 februari. Mannen sitter häktad i väntan på rättegången den 12 mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista