Nya Ulricehamns logga.

Nytt parti startar i Ulricehamn

Ett nytt parti med avsikt att ställa upp i kommunvalet 2014 har startat i Ulricehamn. Namnet är Nya Ulricehamn och de som startat partiet har ingen politisk bakgrund utan är vanliga medborgare som anser att Ulricehamns kommun kan bättre.

Det finns inte mycket information om det nya partiet i Ulricehamn. En inbjudan till en pressträff i nästa vecka är inte ens undertecknad med något namn.

Företrädare som nyheterna har pratat med vill heller inte uttala sig om avsikten med det nya partiet.

– Det finns fortfarande en del vi behöver prata ihop oss oss, säger man.

Enligt pressmeddelandet vill man i alla fall fokusera på kommunens kärnverksamheter skola, omsorg och äldrevård - och man säger sig vara ett parti för hela Ulricehamn.

Med tanke på att det finns lärare i kärntruppen för det nya partiet är det ganska troligt att just skolfrågor kommer högt upp på agendan. Skolan och skolnedläggningar har ju just varit en het debatt i Ulricehamn under senaste valperioden.

De etablerade partierna i Ulricehamn vill i dagsläget inte kommentera det nya partiet, men kommunstyrelsens vice ordförande Mattias Josefsson (S) säger i alla fall att han tror att det nya partiet är en "pysventil" för den borgerliga nedmonteringen av välfärden.

Kommunfullmäktiges ordförande Roland Karlsson (C) tror inte att partiet har med sprickan inom alliansen i Ulricehamn att göra, men misstänker att just skolfrågan kan var en viktig fråga för partiet Nya Ulricehamn

På onsdag i nästa vecka skall man berätta om sina planer på ett pressmöte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".