LIVEMUSIK

Lill Lindfors på Malinmaries vis

Malinmarie från Rånnaväg är dubbelt aktuell. Dels med en helt ny singel, dels med en förställning med tolkningar av några av Lill Lindfors populäraste låtar.

Malinmarie heter egentligen Malin Claesson och Lill Lindfors musik har länge haft en viktig roll i hennes liv.

– Pappa hade hennes platta från 1973 på kassett och jag kommer ihåg att jag hörde den som sjuåring och bara drömde mig bort. Jag kom som till en annan värld, säger hon.

I samband med att hennes mormor gick bort för en tid sedan var Malin i Stockholm och träffade ett skivbolag. Som av en slump träffade hon där Lill Lindfors bolagskontakt och kände då att hon var tvungen att göra något av Lills musik. Så blev det.

Utifrån Lill Lindforsmusiken blev det till slut en hel föreställning som hon har framfört på flera håll i landet och som hon kommer att spela på hemmaplan under Gällstad-dagarna i sommar.

Samtidigt som Lill Lindfors-föreställningen fortsätter att leva sitt liv är hon också på gång med ett helt nytt "vanligt" Malinmarie-album. En ny singel släpps i juni och den är producerad av Ida Redig som just nu turnérar med och körar bakom Kent. Om allt går som det ska kommer hela albumet nästa vår.