HERRLJUNGA

Miljöpartist vill starta krig mot Israel

2:45 min

Jerker Nordlund (MP) har lagt upp en rad kontroversiella kommentarer om Israel på sin Facebook-sida de senaste dagarna. Bland annat uppmanar han till globalt krig mot landet.

– Jag skriver ju tusentals kommentarer på nätet, och den här veckan har jag skrivit ganska många. Just den kommentaren kom i samband med att det var en bild som spreds av att turkiska demonstranter attackerade Israels ambassad. Då sa jag ”ja ja det kanske är vad som behövs”, säger Jerker Nordlund.  

"Det är det som behövs nu, ett globalt krig mot Israel". Så skrev miljöpartisten Jerker Nordlund på sociala medier. De flesta sådana kommentarer hittar han på nätet säger han, men han delar också vissa av åsikterna. Och ett militärt ingripande i konflikten mellan Israel och Palestina är ett sådant exempel.

– Om man gör en internationellt aktion mot Israel så är det isåfall i ett större sammanhang, det är ju ett FN-mandat eller så vidare. Och i ett sådant fall så tycker jag att det är lika berättigat för Sverige att i så fall ställa sig bakom en aktion för att skydda palestiniers liv. 

– Som när Sverige, det var väl olika partier, argumenterade för att vi inte skulle skicka en trupp till Libyen. 

Jerker Nordlund är andranamn på Miljöpartiers lista inför hösten kommunalval i Herrljunga.

Miljöpartiets ordförande i Västra Götaland, Joakim Larsson, säger till P4 Sjuhärad att Jerker Nordlund har fortsatt förtroende som kommunpolitiker men att de ska tala med honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista