SVENLJUNGA

Locket på - tyst om hot vid bygge

Tvåbarnspappan som polisanmält att han hotats av en byggentreprenör på Landboskolan i Svenljunga har ännu inte fått några svar om hur skolans rektor eller Svenbo ser på saken.

– Det jag hoppas på är att ansvariga för både skolan och för Svenbo tar sitt förnuft till fånga och agerar. Vi har ett samhälle nu där man ska motverka mobbning och allting i skolorna, men man tycker inte att det är ett problem när föräldrar och barn blir hotade för att man påtalar brister som är uppenbara, säger tvåbarnspappan Pelle Brandt.

Hotades av byggjobbare
Det var i förra veckan som han fotograferade renoveringsarbetet på Landboskolan i Svenljunga.

Pelle Brandt jobbar själv inom byggbranschen och menade att arbetet var fyllt av säkerhetsrisker. Bland annat ska arbetarna utan skyddsutrustning ha arbetat ståendes på trappstegar på taket.

Han ska därefter ha blivit hotad av byggarbetarna, både inför sin 6-åriga dotter och dagen efter på telefon.

Möts av tystnad
Pelle Brandt kontaktade omedelbart Landboskolans rektor, vd:n för det kommunala fastighetsbolaget Svenbo samt Svenljunga kommun, men en vecka senare har han ännu inte fått något svar på hur de ser på hoten han menar har riktats mot honom.

Även P4 Sjuhärad har försökt nå Svenbos vd Hans-Erik Olofsson för en kommentar men han har varit oanträffbar de senaste fyra dagarna.

Ordföranden för Svenbos styrelse, folkpartisten Owe Lundin, vill i sin tur inte kommentera frågan då han menar att den ligger på Svenbos vd:s bord.

P4 Sjuhärad har även sökt Landboskolans rektor Stefan Börjesson, utan resultat.

När P4 Sjuhärad får kontakt med byggentreprenören i fråga så svarar den arbetsplatsansvarige på företaget att de inte vill föregå polisutredningen med en kommentar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista