BORÅS

Personal tvångsförflyttades i Fristads hemtjänst

1:34 min

Konflikterna fortsätter inom hemtjänsten i Borås. I tisdags förflyttades plötsligt sex anställda i Fristad utan förvarning, och de fick dessutom skriva under papper om att de inte varit lojala.

I våras var det meningen att Borås stad skulle sluta med delade turer och personalen i hemtjänsten i Fristad fick då börja jobba varannan helg för att täcka upp.
Trots att man sköt på att slopa de delade turerna fick personalen fortsätta jobba varannan helg, och det ifrågasattes.

Den fackliga representanten på arbetsplatsen kämpade för glesare helgpass, men i och med diskussionerna stängdes hen med omedelbar verkan av från arbetet under en månad.

"Bristande lojalitet"
Enligt P4 Sjuhärads källor är de som förflyttats samma personer som starkast ifrågasatte beslutet att stänga av kollegan. I det dokument de sex medarbetarna fick skriva under i tisdags står det:

"Arbetsgivaren har haft synpunkter på hur du har samarbetat med ledningen på arbetsplatsen och har uppmärksammat att du visat bristande lojalitet mot fattade beslut".
Ingen av de som förflyttades ska tidigare ha kallats in på samtal om samarbetssvårigheter.

Enligt facket berodde beslutet på att det funnits arbetsmiljöproblem på arbetsplatsen under en längre tid, och en arbetsgivare har rätt att förflytta personal.

Men beslutet har rört upp starka känslor på arbetsplatsen och personalen själva säger att man inte känner igen sig i att det skulle finnas några arbetsmiljöproblem.

Enligt vad P4 Sjuhärad erfar har några av de som utan förvarning förflyttades nu sjukskrivit sig.
En i personalen betonar också att det är de äldre som drabbas mest av det här, då så många i personalen försvann på en gång.

En dålig kultur
Helen Magnusson är områdeschef för äldreomsorgen i Stadsdel Norr, och hon menar att omplaceringarna varit helt nödvändiga.

– Det här är bara starten på ett långsiktigt förändringsarbete som ska ske där ute.

Det låter lite luddigt - vad har de gjort egentligen?

– Jag går inte in på detaljer. Det är en kultur där ute som inte är bra för någon, varken för brukarna eller de som jobbar. Det är det jag kommer kommentera i detta fallet.


FAKTA:
Delade turer är en arbetstidsform som innebär att arbetsdagen styckas upp i två eller flera pass med flera timmars uppehåll mellan passen.
Varje enskilt arbetspass under arbetsdagen kan vara kort, men tillsammans med den tid uppehållet varar blir den faktiska arbetsdagen ofta lång.

Källa: Kommunal.