VALET 2014

Valaffischer massakrerades i Horred

0:56 min

Den senaste tiden har affischer vandaliserats inför valet, och inatt var det dags igen - den här gången i Horred. Utanför affären ses idag ett slagfält av sönderslitna plakat.

Markbygdspartiets kandidat Henry Sandahl är inte glad. När han gick till affären idag möttes han av en veritabel massaker av valaffischer.

– Det är en riktig slutavverkning av alla politiska partiers skyltar. Det är rent ut sagt för jävligt. Den här vandaliseringen har eskalerat - jag vet inte vad det går ut på.

Du har anmält detta till polisen, vad sa de?

– De skulle titta på det och de tycker det är jättebra att det anmäls. Jag har ju sett skyltar som varit nedrivna, men aldrig i den omfattningen som detta. En sådan total massaker har jag aldrig sett.

Vandalisering av valaffischer är ett ständigt återkommande problem. Flera partier i Sjuhärad har därför valt att inte sätta upp några valaffischer den här gången  - arbetet som krävs för att hålla affischerna i ordning är för stort.

Folkpartiet i Borås har varit särskilt drabbat den här valrörelsen. Bland annat har antisemitiska budskap ritats på partiets valaffisch med integrationsminister Erik Ullenhag. När den skylten ersattes med en ny förstördes även den.