LIVEMUSIK

Mikke Severinsson siktar fortfarande mot stjärnorna

Han gjorde succé i Sikta mot stjärnorna på 90-talet och har länge varit en aktiv del av Borås musikliv. Nu har han en ny EP på gång. Mikke Severinsson spelade några av de nya låtarna live i vår studio.

Det var i Mark Knopflers gestalt, spelandes Dire Straits "Walk of Life" han 1996 var med i Sikta mot Stjärnorna. Han kom tvåa i programmet men vann publikomröstningen.

– Jag känner mig fortfarande som den moraliske segraren, säger Mikke Severinsson med ett leende.

Efter framträdandet i TV4 på bästa sändningstid var han med och bildade bandet Xsmile som var frekvent anlitat av olika nöjesetablissemang i Borås.

Även om han fortfarande spelar med några av medlemmarna i Xsmile är det sedan länge under eget namn han framför sin musik.

Från att ha gått från att mest ha skrivit på svenska till att mer använda engelska har han på senare år återigen mer börjat att skriva på svenska. Även om låtarna på den EP han planerar att spela in är på engelska.

– Jag har försökt att skriva mer på svenska eftersom det av naturliga skäl är ett mer direkt språk för mig. Det ställer dock mer krav på mig. Man kan gömma sig bakom engelskan på ett annat sätt, säger han.

Med tanke på att alla i bandet är att betrakta som fritidsmusiker är det en stor utmaning i sig bara att kunna samla gänget för att spela in låtarna till EP:n. Så några planer på att spela live på lokal finns i nuläget inte.

– Men man vet aldrig, lägger han till.