BREDARED

Avloppslukt riskerar att stänga Bredaredsskolan

1:56 min

Lukten från en avloppsanläggning riskerar att stänga Bredaredsskolan utanför Borås. Problemet har funnits i flera år och nu har rektor Martin Palmlöf fått nog.

– När lukten kommer så blir det en ohållbar arbetsmiljö, där det luktar avlopp på hela skolan. Då måste jag som ansvarig för elever och personal följa de regler som gäller och då måste jag stänga skolan, säger Martin Palmlöf.

Flytta undervisningen
Avloppslukten kommer periodvis i en eller ett par dagar åt gången berättar Martin Palmlöf, som nu har fått nog av problemet. Nästa gång det händer kommer han att stänga skolan och flytta undervisningen till annan plats, förmodligen till idrottshallen. 

Problemet har funnits i tre, fyra års tid. Lukten kommer från en avloppsanläggning som ligger på skolområdet.

Vill se större undersökning
– Jag vet att man från lokalförsörjningskontoret har varit ute och tittat med kamera inne i systemet. Men vad jag förstår har de inte hittat felet. Jag tror att det är dags att man tar hjälp av experter och gör en större undersökning, säger Martin Palmlöf.

Rune Henriksson, chef för lokalförsörjningsförvaltningen, säger till Borås tidning att det pågår undersökningar av avloppsanläggningen och att man kommer att vidta någon form av åtgärd så fort man lyckats ta reda på vad som är fel.