Aron blev sängliggande i fyra månader efter hjärnskakning

Aron Torin från Vårgårda hade just tagit studenten när han föll baklänges och slog i huvudet. Två veckor senare konstaterades hjärnskakningen och han blev ordinerad vila. I fyra långa månader tvingades han ligga stilla i ett svalt, mörkt och tyst rum.

Det är dags för den sista delen i vår serie om samtalen kring köksborden i sjuhärad. Idag ska vi till vårgårda, hem till tjugoåriga Aron Torin och hans mamma Jessica Mattson. Det var en av sommarens varmaste dagar när Sara Nygren slog sig ned i solstolarna utanför huset för ett samtal om hur livet hamnar på paus, just när det egentligen borde ta fart på riktigt.

– Jag var som en säck potatis. Det var hemskt, jag vill ju göra saker. Känna att man gör nytta, Säger Aron Torin.

Aron berättar om livet som ung i Sverige idag. Om hur krångligt det var att plötsligt bli sjuk och om byråkratin i mötet med mydigheterna som skulle hjälpa honom.

– Det var så mycket kryss och blanketter och sån skit så jag struntade i det. Jag levde på sparpengar och sen började jag på heltid direkt, fast jag borde jobbat halvtid. Jag behövde pengarna, säger han.

Och även om Aron coh många av hans vänner hankar sig fram på utbildningar och vikariat, så är arbetet centralt.

– Man måste ha ett jobb. Annars går det ju inte att köra bil eller dricka öl eller nånting. Man får kämpa för det helt enkelt, ligga på själv för det man vill och inte bara hänga på arbetsförmedlingen, där finns inga jobb, säger han.