MUSIK

Doug Seegers sluter cirkeln i Borås

3:44 min

Han är uteliggaren som upptäcktes och blev en firad stjärna över en natt genom Jills veranda. Nu sluts cirkeln - ikväll spelar Doug Seegers i Jills stad Borås.

Det är en riktig Askungesaga. Doug Seegers upptäcktes i programmet "Jills veranda" då var han levde som hemlös och gatumusikant. Idag är han känd i hela Sverige och hans musik ligger högt upp på listorna.

En kamp har har han dock kvar.

– Jag är riktigt dålig på det svenska språket...

Ska vi träna? Borås...

– Buraaaaas

– Det... var ju riktigt dåligt, ha ha. Men du har nog tid att lära dig.

Doug Seegers har totalt 60 utsålda shower i Sverige under tre månaders tid, 57 är gjorda och sedan bär det av tillbaka till USA. Där börjar de nu få upp ögonen för Dougs musik.

– De senaste tre månaderna (i Sverige) har det varit mycket intervjuer och artiklar och det har läckt tillbaka hem. Jag har en agent hemma som väntar på att träffa mig.

Har du blivit rik nu?

– Jag antar att jag blivit lite rik. För ett år sedan var jag hemlös, men nu behöver jag inte sova under en bro längre.

– Jag kanske inte skulle säga så, men det är en fri känsla att bo i ett tält och så. Det var ingen stress för mig - jag spelade min gitarr på gatan och det var ingen stor grej.

– Mitt liv har varit en berg och dalbana, men det har inte påverkat min ande särskilt mycket. Jag har varit på samma köl hela tiden.

 Borås är Jills hemstad - har du träffat henne?

– Jag har stött på henne, men inte så mycket som jag kan önska.

Blir det en duett ikväll?

– Njaaa, jag vet inte riktigt. Hon är rätt upptagen på sitt håll. Men man kan förvänta sig en del gospel - det ärr ett sätt för mig att betala tillbaka till gud allt som han gjort för mig.