VALET

Valfläsk utan löften i Ulricehamn

1:57 min

Med en dryg vecka kvar till valet möts ulricehamnspolitikerna idag i duell om vem som fixar det bästa valfläsket men inget av partierna hade några nya, generösa löften till väljarna att erbjuda - istället handlade det om matlagning.

Kockduellen mellan de politiska partierna på i Ulricehamn har ett humoristiskt anslag men i bakgrunden finns viktiga frågor, säger Tommy Johansson, Landsbygdsalliansen/Hela Sverige ska leva-rörelsen som står bakom det hela.

– Idag slåss ju alla partier om landsbygden, säger han.

Vilken är landsbygdens viktigaste fråga idag?

– Att skapa jobb och hålla transportkostnaderna nere, vi måste kunna transportera det som landsbygden producerar, säger Tommy Johansson.

Men rubriken var som sagt valfläsk, något som åhörarna på Stora Torget i Ulricehamn inte gav mycket för, Norma Björnberg och Lena Tjäder.

– Jag struntar i själva valfläsket och röstar utifrån det jag läser i övrigt, säger Norma Björnberg.

– Jag vet inte alls vad jag ska rösta på, jag tycker att politikerna bara skäller på varandra hela tiden, säger Lena Tjäder.

Även om partierna inte ville lova väljarna något i sista minuten så bubblade det av politikprat på torget och andra är mer säkra på vad de ska rösta på. En av dem är domaren av partiernas olika rätter, krögaren Leif Mannerström.

– Jag är i högsta grad intresserad av politik och är både insatt och engagerad.

Vilket partis maträtt som föll Mannerström mest i smaken var dock inte avgjort när P4 Sjuhärad var på plats.