Aron Chupa a.k.a. Aron Ekberg - hetare än någonsin på listorna. Foto: United stage.
MUSIK

Dj AronChupa tar mamma till hjälp

9:58 min

Med nästan 700 000 lyssningar på Spotify varje dag håller boråsaren AronChupa på att inta dancevärlden. Det få vet är att hans mamma ingår i framgångsreceptet.

Han heter egentligen Aron Ekberg men när housemusiken dunkar ut genom högtalarna är det låtskrivaren och artisten AronChupa du hör.

Hans senaste hit "I'm an Albatraoz" har spelats över 30 miljoner gånger på Spotify, 1,2 miljoner på Youtube och ligger bland de mest spelade låtarna i våra nordiska grannländer. Men skapandet var enkelt enligt Aron själv.

– Jag satt i studion och lekte lite och så hände det bara liksom. Rent musikaliskt är det ganska simpla grejer. 

Aron berättar att han brukar kolla med sina polare om material är bra, men även mamma är med på ett hörn.

– Jag brukar ofta fråga henne. Om hon, som inte gillar dancemusik, tycker det är bra - då går det hem.

Karriären började med att boråsgruppen Albatraoz som Aron Ekberg ingår i fick en hit med låten Albatraoz. Kort där efter fick de även kontrakt med ett stort skivbolag.

Nu turnerar gruppen för sig, och Aron ger sig ut på en egen turne. Tanken är han ska besöka Norden men även Tyskland, Österrike och kanske England.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista