Mittfältaren Simon Lundevall, nu i gulsvart. Foto: Adam Koskelainen.
FOTBOLL

Elfsborg värvar Simon Lundevall

1:07 min

Ryktet har gått ett tag, men nu är det klart. Geflemittfältaren Simon Lundevall skriver på för Elfsborg. Kontraktet presenterades på presskonferens idag.

26-årige Lundevall har spelat i Gefle sedan 2011, och har totalt 58 allsvenska matcher i ryggen. I år har han gjort sex mål i allsvenskan, och han hoppas att han tar spelet vidare till Elfsborg nästa säsong.

– Jag tycker att det skall bli skitroligt att få vara med på det här och förhoppningsvis kunna bidra med det jag kan. Så det är skönt att ha klart vad man skall göra, säger Simon Lundevall.

Simon Lundevall kontrakteras på tre år från och med nästa år, och att hans framtida klubb just nu saknar manager inför nästa säsong är inget som oroar Simon Lundevall.

– Det är en sådan situation. De har gjort det jättebra, men vad som än händer så tror jag att det kommer att bli bra. Man skall ju ändå prestera som spelare på plan.

Exakt hur det blir med manager för laget nästa säsong är en fråga som Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson inte vill spekulera i just nu.

– Gårdagen var ju händelserik. Det som sas igår är ju att vi får fokusera och hitta rätt ledarteam inför nästa år. Det är jag övertygad om kommer att hända, men det får ta den tid det tar, säger Stefan Andreasson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista