1 av 3
Stökigt under söndagens möte mellan Elfsborg och Djurgården. Foto: Adam Ihse / TT.
2 av 3
En brandman träffades av ett knallskott under söndagens fotbollsmatch. Foto: Adam Ihse / TT.
3 av 3
Elfsborgs ordförande Bosse Johansson. Foto: Jan-Åke Thorell
FOTBOLL

Stockholmssupportrar kan portas från Borås Arena

Elfsborg: Måste vara säkert att ha bortaläktaren öppen
1:48 min

Elfsborg överväger att stänga Borås Arena för bortasupportrar, i första hand från Djurgården och AIK. Gårdagens stök var droppen för Elfsborgs ledning.

Det var stökigt runt gårdagens match mellan Elfsborg och Djurgården. Ett knallskott small nära ansiktet på en brandman och mängder med bengaler brändes av.

Enligt kriminalpolisen i Borås har man ännu inte identifierat vem som kastade knallskottet, men man ska nu granska övervakningsfilmer från Borås Arena.

Elfsborgs ordförande Bosse Johansson säger att han har fått nog. Man överväger nu att stänga ståplatssektionen för bortasupportrar på Borås Arena nästa säsong, framför allt för Djurgården och AIK.

– I år har det varit störst problem när de varit här. Jag kan inte peka ut att det alltid kommer vara vissa lag som har problem. Vi måste ändå ställa oss den frågan: när är det säkert att ha bortaståplats öppet?

Vet inte om portning är vägen att gå... ska man då porta alla stockholmare?

Nån tyckte att sprinkler-system på kortsidorna kunde va ett bra alternativ annars

En brandman skadades när han böjde sig ner för att plocka bort det han trodde var en bengal som låg och glödde framför Djurgårdsklacken. Det visade sig att det var ett inkastat knallskott, och det exploderade alldeles intill honom.

Andreas Leandersson är räddningschef i beredskap på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, och kollega med brandmannen.

– Till att börja med chockades han av att den exploderade. Han fick inga brännskador eller så, men det är hörseln som framför allt är påverkad.

Om den drabbade brandmannen får några bestående men är oklart. Han har lock för öronen och det ringer fortfarande i öronen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".