Superstjärnan Halle Berry. Foto: AP/Alik Keplicz/TT.
MODE

Hobbexägare tar fram trosor med Halle Berry

Idag lanserar företagaren Erik Ryd en underklädeskollektion i USA tillsammans med skådespelaren Halle Berry. Därmed kliver Hobbex delägare ut i ljuset på allvar.

Sedan 90-talet har Erik Ryd byggt upp ett underklädesimperium i Asien, och sedan flera år är han en av huvudägarna i Boråsföretaget Hobbex.

Tillsammans med Oscarsbelönade skådespelaren Halle Berry lanserar han i dag en underklädeskollektion i USA, skriver Dagens Industri.

Superstjärnan äger hälften av märket "Scandale Paris", och öser beröm över sin svenska partner. I en intervju med Wall Street Journal säger Halle Berry att "Gud log mot mig den dagen jag och Erik Ryd träffades".

Ryds företag Hop Lun har enligt DI mellan 18 000 och 20 000 anställda vid olika fabriker i Asien.

Han har hållit låg profil i svenska medier men en 175-miljonersvåning på Park Avenue i New York, som tidningen New York Post skrev om häromåret, skvallrar om att affärerna verkar gå bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".