En brandman träffades av ett knallskott och fick lämna under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Elfsborg och Djurgården. Foto: Adam Ihse/TT
FOTBOLL

Misstänkt finns för knallskott på Borås arena

Igår skadades en brandman av ett knallskott vid en fotbollsmatch på Borås Arena. Polisen har nu en misstänkt för händelsen som kan få stora efterräkningar.

Mannen är i 40-årsåldern och omhändertogs efter matchen, men är nu försatt på fri fot.

Enligt Gustaf Lantz på Boråskriminalen bygger misstankarna på vittnesuppgifter och bandupptagningar.

Det har varit mycket tal om stöket på matchen mellan Elfsborg och Djurgården igår. En brandman skadade hörseln när ett knallskott small nära hans ansikte och mängder med bengaler brändes av.

Elfsborgs ordförande Bosse Johansson säger att man funderar på att stänga ståplatssektionen för bortasupportrar på Borås Arena nästa säsong, framför allt för Djurgården och AIK.

Svensk elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist konstaterar att Elfsborg har full rätt att göra det om man vill, men hoppas att det inte ska behöva gå så långt. Nästa år kommer nya åtgärder för att stoppa huliganerna.

– Det kommer att komma nya förslag under vintern och de förslagen kommer att vara genomarbetade tillsammans med alla berörda parter – polis, supportrar, säkerhetsansvariga och klubbföreträdare i övrigt. Det tror vi kommer göra skillnad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".