Foto: Björn Larsson Roswall/ Scanpix
FOTBOLL

Guliganerna avfärdar supporterförbud

Guliganerna: Samarbete bättre än portning
1:07 min

Efter den stökiga matchen i söndags talade Elfsborg om att börja porta vissa lags supportrar helt. Elfsborgs klack Guliganerna tycker inte ens man ska fundera i de banorna.

I söndags brann bengalerna återigen på Borås arena när Djurgården gästade, och en brandsoldat skadade hörseln av ett knallskott.

Igår sa Elfsborg ordförande Bosse Johansson att han funderar på om man ska förbjuda supportergrupper från vissa lag från att komma in på Borås arena nästa säsong. I första hand skulle det handlar det om AIK och Djurgården.

Nu medger inte Svenska Fotbollförbundet bestämmelser det. Reglerna säger att tio procent av platserna på en arena skall avsättas för bortasupportrar.

Oavsett tycker guliganernas ledamot Glenn Holvik Gustavsson inte att det är en bra idé att ens prata om att porta hela grupper med supportrar.

– Min livsstil är att följa Elfsborg, och skulle möjligheten att åka på bortamatcher tas bort skulle det vara oerhört tråkigt.

– Jag ser inte att det är möjligt att genomföra den här grejen. Jag vill se en lösning där alla samarbetar, mot samma mål.

– Sedan tycker jag att man ofta klumpar ihop alla problem som har med fotboll att göra. Då blir alla huliganer, vad de än gör.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".