Ensemblen till årets upplaga av Julstök. Fredrik Nilsson, Maria Havrell, Novemberbandet och kocken Göran Nilsson. Foto: Adam Koskelainen
BORÅS

Julstök på Hemgården i år igen

Konstnärlig ledare: Det blir publiknära
3:00 min

Den årliga förställningen Julstök på Borås stadsteater fick förra året byta scen till Hemgården. Idag presenterades årets upplaga, återigen på Hemgården.

– Förra året så blev det lite stök runt julstöket. Därför att planeringen var lagd så på Borås stadsteater. Det fanns inte plats eller rum för Julstöket, säger stadsteaterns konstnärlige ledare Johan Hult.

Den årliga traditionen med Julstök på Borås stadsteater fick förra året stryka på foten då dåvarande teaterchefen Monica Wilderoth ville locka nya åskådare till teatern. Då flyttade föreställningen till hemgården i Borås. Den plats där föreställningen tar plats i år igen.

Men när det gäller föreställningen så är mycket sig likt. Mat, musik och underhållning, som blandar mellan högt och lågt.

– Det är en samvaro, det är en föreställning.  Mycket musik men på samtalets grund, väldigt publiknära underhållning, säger Johan Hult.

Föreställningen pågår mellan den 5 och 19 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".