1 av 3
Brandmannen som träffades av ett knallskott under söndagens fotbollsmatch. Foto: Adam Ihse / TT.
2 av 3
Stökigt under söndagens möte mellan Elfsborg och Djurgården. Foto: Adam Ihse / TT.
3 av 3
Foto: Adam Ihse/TT
FOTBOLL

Brandman riskerar men för livet av knallskott

I söndags exploderade ett knallskott nära ansiktet på en ideellt arbetande brandman på Borås arena. Mannen riskerar nu att få men för livet.

Det var i halvtidspaus i det stökiga mötet mellan Elfsborg och Djurgården som ett brinnande föremål damp ner på gräset framför Djurgårdens klack.
En brandman klev fram för att ta hand om det han trodde var en bengalisk eld. Då small det. 

– Jag har ett konstant tjut i öronen och lock för höger öra. Hade jag böjt mig ner en sekund snabbare hade det kunnat gå riktigt illa, säger den 29-årige brandmannen till Expressen

Mannen, som önskar att vara anonym, var dessutom ideellt arbetande under matchen.

– Läkarna har konstaterat hörselnedsättning på båda öronen. Det är klart att jag undrar om jag ska behöva ha tinnitus hela livet nu. Det går inte att säga i dagsläget om det kommer bli bättre eller inte.

En man i 40-årsåldern omhändertogs efter matchen, misstänkt för att ha kastat knallskottet. Enligt kriminalpolisen i Borås bygger misstankarna på vittnesuppgifter och bandupptagningar.

Efter händelserna i söndags talade Elfsborgs ledning igår om att börja stänga ståplatsläktaren för bortaklacken under vissa matcher, i första hand för AIK och Djurgården. 

Nu medger inte Svenska Fotbollförbundet bestämmelser det. Reglerna säger att tio procent av platserna på en arena skall avsättas för bortasupportrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".