Flera tusen personer har delat Emilia Ojas inlägg på Facebook. Foto: Erika Larsson. Niclas Odengård/SR.
BORÅS

Emilia om sitt inlägg på Facebook - "Ett sista rop på hjälp."

Mamman: Jag blev paff över att så många bryr sig
1:36 min

Den första december står tvåbarnsmamman Emilia Oja utan lägenhet. Som en sista utväg lade hon ut ett inlägg på Facebook, ett inlägg som delats tusentals gånger.

– Det är över 300 personer som har hört av sig och skickat telefonnummer till privata hyresvärdar och ska jag vara ärlig så har jag inte ens hunnit kolla vad alla har skrivit, säger Emilia Oja.

Just nu bor hon i en andrahandslägenhet i utkanten av Borås men när kontraktet går ut den första december vet hon inte vart hon ska ta vägen.

Hon har sökt över 100 lägenheter enligt henne själv men på grund av att hon inte har något jobb och en betalningsanmärkning är det svårt att få hyresvärdarna att nappa. Något som gjorde att hon tog hjälp av Facebook och skrev ett inlägg om sin situation som sjukskriven tvåbarnsmamma.

– Det var ett sista rop på hjälp eftersom jag inte får någon hjälp av socialen, säger hon.

Inlägget har delats flera tusen gånger på Facebook och fått många reaktioner. Julia Johansson, en kompis till Emilia Oja och har sett hur hon påverkats av att snart stå utan lägenhet med två barn.

– Hon är väldigt nere. Det är verkligen fruktansvärt. Om jag kunde så skulle hon fått bo hos mig, säger Julia Johansson.

Hur känns det att det är så många som bryr sig?

– Jag blev väldigt paff att så många hört av sig och engagerar sig, säger Emilia Oja.

Har du någon förhoppning om att det kommer att komma en lägenhet utav det här?

– Ja, jag hoppas det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".