Thomas Ravelli minns Klas Ingesson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Thomas Ravelli saknar vännen Klas

Ravelli: Trodde inte han var så dålig
2:48 min

Klas Ingessons död kom oväntat för vännen och 94-hjälten Thomas Ravelli. Han visste såklart att han var svårt sjuk men trodde inte det skulle ske så snart.

– Jag trodde inte han var så dålig. Jag sms:ade till med honom för bara någon vecka sedan de då skrev han tillbaka att han tyckte det var tråkigt att han var tvungen att sluta med tränarjobbet och att de hade något bra på gång, men jag trodde inte han var så dålig att han skulle ryckas bort från oss så här tidigt. Mina tankar är hos hans familj som har det tuffast just nu, säger Thomas Ravelli.

De två har spelat tillsammans länge både i Göteborgslaget Blåvitt och i landslaget. Tillsammans blev de VM-hjältar 1994.

– Jag kom till blåvitt -89 när han var en ung pojk. Han var ju en otroligt snäll kille. Med Klas kunde man sitta tyst en stund utan att det blev obekvämt... Han var en ärlig och rakt människa, det fanns inga baktankar i det han sa eller gjorde. Det är inte så många som är på det viset, men den människan var Klas, säger Tomas Ravelli om vännen Klas Ingesson.

Fram till för en kort tid sedan arbetade Klas Ingesson i fotbollsklubben Elfsborg, utåt har han sagt att han mått bra när P4 Sjuhärad frågat, men kompisen Thomas Ravelli säger att han mådde sämre än han gjorde sken av.

– Bra har han väl aldrig mått, det var nog ett spel för gallerierna. Det är något man säger utåt. Men han har kämpat mot det här så länge och kommit tillbaka efter det ena bakslaget efter det andra, säger Thomas Ravelli. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".